Borsa, günün ilk yarısında yükseliş kaydetti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,58'lik bir artışla 9.096,47 puana yükseldi. Sektör endeksleri arasında en büyük kazancı yüzde 2,80'lik artışla metal eşya ve makina sektörü yaşarken, en büyük kaybı ise yüzde 0,93'lük düşüşle tekstil ve deri sektörü yaşadı.

Öğleden önceki dönemde yükseliş gösteren BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 141,35 puan artarak 9.096,47 puana ulaştı. Toplam işlem hacmi ise 43,9 milyar lira olarak kaydedildi.

Bankacılık endeksi %1,06, holding endeksi %0,99 değer kazandı. Metal eşya makina endeksi %2,80 ile en fazla kazandıran olurken, tekstil deri endeksi %0,93 ile en çok kaybeden sektör oldu.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dünkü toplantısında, enflasyonun beklentilerin üzerinde seyretmesine rağmen yıl sonuna kadar 3 faiz indirimi yapabileceği tahminini korumasıyla olumlu bir seyir izlerken, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararları yatırımcıların odak noktasına yerleşti.

EKONOMISTLERIN BEKLENTISI NE?

AA Finans'ın anketine katılan ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini değiştirmeyeceğini öngörüyor.

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve yurt dışında İngiltere Merkez Bankası'nın para politikası kararlarının yanı sıra önemli ekonomik verilerin takip edileceğini belirtiyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.100 ve 9.200 seviyelerinin direnç, 9.000 ve 8.900 puanın ise destek olarak öne çıktığını ifade ediyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!
Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!
Kira krizinde dikkat çeken rakam: Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı!