Borsa haftaya rekorla başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya rekor seviye olan 9.134,22 puanla başladı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,50 ile madencilik oldu.

Güne pozitif bir başlangıç yapan Borsa İstanbul, BIST 100 endeksindeki 88,25 puanlık ve yüzde 0,98'lik değer kazancıyla 9.134,22 puana ulaştı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,96 artarken, holding endeksi yüzde 1,03'lük bir artış kaydetti. Sektörler arasında madencilik yüzde 3,50'lik kazancıyla öne çıkarken, spor sektörü yüzde 0,41'lik kayıpla dikkat çekti.

Geçen cuma günü, yüzde 1,07'lik değer kazancıyla günü 9.045,97 puandan tamamlayan BIST 100 endeksi, tarihin en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

Analizciler, küresel pay piyasalarında, ABD'de enflasyon başta olmak üzere önemli makroekonomik veri takviminin takip edileceği bir haftaya ölçülü bir başlangıç yapıldığını belirtti.

Geçen hafta gerçekleşen Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Varlık Fonu ve Eximbank'ın borçlanma ihalelerine güçlü talep ve beklenenden düşük getiriyle, Türkiye'nin 5 senelik kredi risk priminin (CDS) düşüş eğiliminde olduğuna dikkat çekildi. CDS, haftaya 311 baz puanla başladı.

Bugün, yurt içinde işsizlik oranı verileri takip edilecekken, yurt dışında ABD'de hazine bütçe dengesi verileri ön planda olacak. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.200 ve 9.300 seviyelerinin direnç, 9.100 ve 9.000 puanın ise destek konumunda olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı