Borsa İstanbul 100 endeksi tarihinde ilk kez 9000 puanı aştı!

Borsa İstanbul'da rekor serisi devam ederken, TCMB'nin yeni başkanı Fatih Karahan'ın Enflasyon Raporu sunumu ve toplantısı, borsadaki yükselişi destekledi. BIST 100 endeksi tarihinde ilk kez 9000 puanı aştı.

Borsa İstanbul, rekor serisine devam ederken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni başkanı Fatih Karahan'ın dünkü Enflasyon Raporu sunumu ve toplantısı, borsadaki yükselişi destekledi ve Borsa İstanbul 100 endeksi tarihinde ilk kez 9000 puanı aştı. Karahan'ın sunumunu, TCMB Başkan Yardımcıları Cevdet Akçay ve Hatice Karahan'ın mesajları takip etti.

BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,48 değer kazanarak 8993 puandan başladı ve daha sonra yükselişini sürdürdü, tarihi zirvesini 9016 puana taşıdı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,25 ve holding endeksi yüzde 0,49 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran finansal kiralama faktoring oldu, yüzde 1,24'lük bir artışla. Tek kaybettiren ise yüzde 0,11'lik bir düşüşle sigorta sektörü oldu.

Bu yükselişin arkasında, TCMB'nin yeni başkanı ve ekibinin enflasyonla mücadele stratejilerine ilişkin açıklamalarının yanı sıra, piyasalardaki olumlu beklentiler ve güvenin de etkisi olduğu belirtiliyor. Borsa İstanbul'daki bu rekorun, ekonomik istikrar ve büyüme adına umut verici bir işaret olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TÜİK Raporu: İşsizlikte Hafif Azalma, İstihdam Artıyor
Brent Petrol Fiyatları Yükselişte: ABD ve Çin Talebi Artırıyor
Nisan Ayında Türkiye'de Konut Satışları %11,8 Azalarak En Düşük Seviyeye İndi
Türkiye Ekonomisindeki Enflasyonist Baskılar ve Beklentiler: BM Raporu Değerlendirmesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Londra'da Yatırımcılarla Buluştu