Borsa İstanbul güne 10 hisseye devre kesici uygulayarak başladı

Bugün saat 10:00'da Borsa İstanbul, devre kesici bildirimleriyle güne başladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan verilere göre, 10 hisseye devre kesici uygulandı. İşte o hisseler...

BORSADA DEVRE KESİCİ UYGULANAN İLK HİSSE: TUCLK.E

Bugün, Borsa İstanbul'da devre kesici uygulanan ilk hisse, "TUCLK.E" hisse kodlu bir şirkete ait oldu. Devre kesici uygulanan diğer şirketler ise sırasıyla şunlardır: KARYE.E, KRONT.E, FLAP.E, SANEL.E, LUKSK.E, CMBTN.E, MRSHL.E, AKENR.E ve AVTUR.E.

DEVRE KESİCİ NEDİR VE NASIL UYGULANIR?

Borsa İstanbul'da, BIST100 endeksinin yüzde 5 ve daha fazla düşmesi durumunda ilk eşik olarak belirlenen devre kesici uygulanır. İkinci eşik ise yüzde 7 veya daha fazla düşüşte devreye girer. Bu uygulama otomatik olarak devreye girer ve manuel müdahale gerektirmez.

DEVRE KESİCİNİN AMACI

Devre kesiciler, panik satışlarını engellemeyi ve piyasada ani dalgalanmaları önlemeyi amaçlar. Aynı zamanda, panik alımlar olduğunda da tetiklenebilirler. Bu önlemler, dünya genelindeki borsalarda yaygın olarak kullanılmaktadır ve belirlenen fiyat seviyelerine ulaşıldığında alım-satım işlemlerini geçici olarak durdurarak çalışırlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ATM'lerde yeni dönem: Bu paraları kabul etmeyecek!
Halka arz rüzgarı duruluyor mu?
Konut satışları durdu, GYF’lere talep arttı!
Türklerin dış yatırımı 5.7 milyar doları buldu
Ons altın 3 bin dolar oluyor!