Borsa İstanbul, günü artışla kapattı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, hafta ortasında yükselişle kapanarak yüzde 0,97 artışla 9.132,30 puana ulaştı. Endeks, önceki kapanışa göre 87,41 puanlık bir artış kaydederken, toplam işlem hacmi 71,3 milyar lira oldu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, hafta ortasında yükselişle kapanarak yüzde 0,97 artışla 9.132,30 puana ulaştı. Endeks, önceki kapanışa göre 87,41 puanlık bir artış kaydederken, toplam işlem hacmi 71,3 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,28, holding endeksi ise yüzde 1,10 yükseliş gösterdi. Sektörler arasında en fazla kazandıran yüzde 4,84 ile iletişim olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 2,05 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü oldu.

Küresel piyasalarda, ABD'deki istihdam verileri sonrasında "yumuşak iniş" beklentileri artsa da Orta Doğu'daki gerilimlerin etkisiyle karmaşık bir seyir izleniyor. ABD'de ekonominin resesyona girmeden enflasyonun hedeflenen seviyeye çekileceğine dair iyimserlik devam ediyor. Analistler, bu akşam ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarının yakından izleneceğini belirtti.

Yarın Türkiye'de sanayi üretimi, işsizlik oranı ve haftalık para-banka istatistikleri takip edilecek. Yurt dışında ise ABD'de enflasyon, Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantı tutanakları, Japonya'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları öne çıkacak. Özellikle ABD'deki enflasyon verilerinin, ekonominin yumuşak iniş yapıp yapamayacağına dair sinyaller verebileceği ve Fed'in gevşeme süreci ile ilgili adımlarına dair beklentileri etkileyebileceği ifade edildi.

Teknik olarak analistler, BIST 100 endeksi için 9.200 ve 9.300 seviyelerini direnç, 8.850 ve 8.700 puanı ise destek noktaları olarak değerlendiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.