Borsa İstanbul Günü Değer Kazancı İle Kapattı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,03'lük bir değer kazancıyla tamamlayarak 8.474,30 puandan kapandı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 2,60 puan artarak toplam işlem hacmi 101,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,72, holding endeksi ise yüzde 0,17 değer kazandı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,03'lük bir değer kazancıyla tamamlayarak 8.474,30 puandan kapandı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 2,60 puan artarak toplam işlem hacmi 101,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,72, holding endeksi ise yüzde 0,17 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazanç yüzde 2,72 ile taş toprak sektöründe gerçekleşirken, en fazla düşüş yaşanan sektör yüzde 3,49 ile finansal kiralama faktoring oldu.

Analistler, yatırımcıların odak noktasının ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklayacağı para politikası kararlarında olduğunu belirtti. Fed'in faiz oranlarını sabit tutmasının kesin gözüyle bakılmasına rağmen, ilk faiz indirimine ne zaman başlanacağı konusunda belirsizlikler devam ediyor.

Bugün ABD'de açıklanan verilere göre, JOLTS (İşgücü Piyasası) açık iş sayısı Aralık 2023'te 9 milyon 26 bin olarak gerçekleşerek beklentilerin üzerine çıktı. Bu artış, güçlü bir işgücü piyasasının ekonomik büyümeyi desteklediği sinyali olarak yorumlandı.

DIŞ TİCARET DENGESİ VERİLERİ AÇIKLANACAK

Analizlere göre, yarın yurt içinde dış ticaret dengesi verileri açıklanacakken, yurt dışında Fed'in faiz kararının yanı sıra ABD'de ADP özel sektör istihdamı, Almanya'da enflasyon ve Japonya'da sanayi üretimi verileri takip edilecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.530 ve 8.600 seviyeleri direnç, 8.250 ve 8.100 puanlar ise destek konumunda bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Piyasanın Son Beklentileri: Enflasyon ve Döviz Kuru Tahminlerinde Düşüş!
Borsa rekorlar günü sonlandırdı
En çok konut satılan iller belirlendi: İlana konulduğu anda satılıyor!
Ekonomistler politika faiz tahmininde bulundu
Altın borcu olanlara son fırsat: Uzmanlar, "O rakam düştüğünde alın" diyor