Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 102,35 puan gerileyerek 77 milyar lira işlem hacmiyle kapandı. Bankacılık endeksi yükselirken, holding endeksi düşüş gösterdi. Sektörler arasında en fazla kazanan spor, en fazla kaybeden ise madencilik oldu.

Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, önceki kapanışına kıyasla 102,35 puan gerileyerek kapanış yaptı. Günlük işlem hacmi ise 77 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Sektör performanslarına bakıldığında, bankacılık endeksi yüzde 0,74 oranında değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,92 oranında düşüş gösterdi.

Sektör bazında en yüksek artışı yüzde 1,12 ile spor sektörü sağlarken, en büyük kaybı ise yüzde 4,93 ile madencilik sektörü yaşadı.

Analistler, bu hafta küresel piyasalarda yoğun bir makroekonomik veri akışı nedeniyle piyasaların yön arayışını sürdürdüğünü ifade ediyor. Yarın yurt içinde sektörel enflasyon beklentileri ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantı özetinin açıklanması bekleniyor. Yurtdışında ise Almanya’da GfK tüketici güven endeksi, ABD’de konut fiyat endeksi ve New York Fed tüketici güven endeksi verilerinin piyasaların odağında olacağı belirtiliyor.

Teknik analiz açısından ise BIST 100 endeksinde 9.500 ve 9.400 puan seviyelerinin destek noktası olarak öne çıktığı, 9.650 ve 9.750 puan seviyelerinin ise direnç olarak takip edildiği bildiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.