Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı

BIST 100 endeksi, işlem hacmi ve sektör performanslarıyla birlikte yükseliş gösterdi. Bankacılık ve holding endeksleri değer kazanırken, en çok kazandıran sektör madencilik oldu. Piyasalar, Fed'in faiz indirimi beklentileri ve yarın açıklanacak önemli veriler öncesinde pozitif bir seyir izliyor.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa kıyasla 16,61 puan yükselirken, toplam işlem hacmi 84,8 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,42 artış gösterirken, holding endeksi de yüzde 0,42 oranında değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran, yüzde 3,80'lik artışla madencilik sektörü olurken, en fazla değer kaybeden ise yüzde 3,40 düşüşle iletişim sektörü oldu.

Analistlere göre, küresel hisse senedi piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki ay faiz indirimi döngüsüne başlayacağına dair beklentilerin artmasıyla pozitif bir eğilim öne çıkıyor. Bu gelişmelerin etkisiyle piyasalar genel olarak olumlu bir seyir izlemekte.

Yarın yurt içinde finansal hizmetler güven endeksi verileri, yurt dışında ise Japonya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve ABD'de yeni konut satışları ile Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'ndan gelecek mesajlar yakından takip edilecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinin 10.100 ve 10.200 seviyelerinde dirençle karşılaşabileceği, 9.850 ve 9.750 puan seviyelerinin ise destek olarak izleneceği belirtiliyor. Piyasaların bu seviyelerdeki hareketleri, yatırımcıların yakından izlemesi gereken kritik noktalar olarak öne çıkıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.