Borsa İstanbul günün ilk yarısında geriledi

BIST 100 endeksi günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket ederken, bankacılık endeksi yükselirken holding endeksi değer kaybetti. Analistler, küresel piyasalardaki gelişmelerin yanı sıra TCMB'nin faiz kararlarının yatırımcıların odak noktasında olduğunu belirtti.

Günün ilk yarısında BIST 100 endeksi düşüş eğiliminde hareket ederek, önceki kapanışa göre 12,18 puanlık bir azalışla 8.816,52 puana geriledi. Toplam işlem hacmi ise 37,3 milyar lira olarak kaydedildi.

Bankacılık endeksi yüzde 1,80 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 1,36 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,96 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olurken, en çok gerileyen ise yüzde 3,97 ile spor sektörü oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarının olumlu bir seyir izlediğini belirtirken, ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarının beklendiğini ifade etti. Ayrıca, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararlarının yatırımcıların odağına yerleştiğini vurguladılar.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB'nin politika faizini yüzde 45,00'te sabit bırakmasını beklerken, yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanının da yüzde 45,00 olduğunu belirttiler. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.740 seviyesinin destek, 9.100 ve 9.200 puanın ise direnç konumunda olduğu analistler tarafından ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Uzmanlar uyardı: İşte ATM'lerde en çok kullanılan şifreler
Rekabet Kurulu'ndan Google'a para cezası
Açıklanan tasarruf önlemleri palavradır, hikayedir, göstermeliktir
Türkiye'nin Borçlanma Piyasası Canlanıyor: Fitch Raporu
Otomotiv devinin iflas talebi şok etkisi yarattı: Kimse beklemiyordu