Borsa İstanbul günün ilk yarısında yüzde 0,20 gerileme kaydetti

Borsa İstanbul'da bankacılık endeksi yüzde 1,07 artarken, holding endeksi yüzde 0,67 düştü. Spor sektörü en fazla kazanç sağlarken, iletişim sektörü en büyük düşüşü yaşadı. Küresel piyasalarda, Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimine dair açıklamaları ve ABD veri gündemi dikkat çekiyor.

Borsa İstanbul'da bu hafta bankacılık ve holding endeksleri arasında farklı yönlü hareketler gözlemlendi. Bankacılık endeksi yüzde 1,07 oranında değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,67 oranında değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında spor sektörü yüzde 1,66 ile en fazla kazancı sağlarken, iletişim sektörü yüzde 2,79 oranında en büyük düşüşü yaşadı.

Küresel piyasalarda ise yeni hafta, yoğun bir makroekonomik veri takvimi ile başladı. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yaptığı açıklamalar, piyasalarda dikkatle takip edildi. Powell, uzun süredir yüksek seviyelerde tutulan politika faizlerinin düşürülmesi için uygun zamanın geldiğini belirtti. Enflasyonun hedefe yakın olduğunu ve sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2 hedefine doğru ilerlediğini ifade eden Powell, faiz indirimine dair umutları artırdı. Para piyasaları, Fed'in gelecek ay 25 baz puanlık faiz indirimine kesin gözüyle bakarken, 50 baz puanlık indirim ihtimali de değerlendiriliyor.

Analistler, günün ilerleyen saatlerinde yurt içinde veri akışının sakin olacağını, ancak ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin önem arz edeceğini belirtiyor. Teknik analizler ışığında, BIST 100 endeksinde 9.600 ve 9.500 puan seviyelerinin destek, 9.750 ve 9.900 puan seviyelerinin ise direnç konumunda olduğu ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.