Borsa İstanbul, günün ilk yarısını yükselişle kapattı

BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,05 artışla 8.902,30 puana yükseldi. Bankacılık endeksi gerilerken, sigorta sektörü en çok kazandıran sektör oldu. ABD'deki istihdam verileri ve Orta Doğu'daki gelişmeler piyasalarda etkili olmaya devam ediyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,05 oranında artış kaydederek 8.902,30 puana ulaştı.

Sabah saatlerinde yükseliş eğilimi gösteren BIST 100 endeksi, 13.00 itibarıyla bir önceki kapanışa göre 4,07 puanlık artışla 8.902,30 seviyesine çıktı. Toplam işlem hacmi ise 26,4 milyar lira olarak gerçekleşti.

Sektörel bazda bankacılık endeksi yüzde 0,85, holding endeksi yüzde 0,11 oranında düşüş yaşadı.

Sigorta sektörü yüzde 1,89 ile en fazla kazanç sağlayan sektör olurken, spor endeksi yüzde 2,52 oranında düşerek en çok değer kaybeden sektör oldu.

Küresel piyasalarda ise Orta Doğu'daki gerilimler ve ABD'den gelen verilerin ekonomik aktiviteye dair karmaşık sinyaller vermesi sonucu temkinli bir seyir izlenirken, yatırımcılar ABD'de bugün açıklanacak olan istihdam verilerine odaklandı.

ABD'de ekonominin "yumuşak iniş" yapabileceğine yönelik olumlu beklentiler sürerken, istihdam verilerinin piyasada dalgalanmalar yaratabileceği düşünülüyor.

Analistler, öğleden sonra Türkiye’de gerçek efektif döviz kuru verisinin, yurtdışında ise ABD'de tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançların izleneceğini belirtiyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.850 ve 8.700 seviyelerinin destek, 9.000 ve 9.100 puan seviyelerinin ise direnç noktaları olduğu ifade ediliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.