Borsa İstanbul haftayı rekorla kapattı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi bugün yüzde 0,09'luk bir artışla tarihinin en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirerek 9.250,36 puandan günü tamamladı. Endeks ayrıca, rekorunu 9.306,34 puana taşıdı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi bugün tarihin en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirerek yüzde 0,09 değer kazancıyla 9.250,36 puandan günü tamamladı. Endeks ayrıca, rekorunu 9.306,34 puana çıkardı.

Önceki kapanışa göre 8,21 puan artan BIST 100 endeksinde toplam işlem hacmi 148,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,43, holding endeksi ise yüzde 0,07 değer kaybetti. Sektörler arasında en çok kazandıran yüzde 3,55 ile madencilik, en çok kaybettiren ise yüzde 1,09 ile ticaret oldu.

Bugün ABD'de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerine göre, ocakta aylık bazda yüzde 0,3, senelik bazda ise yüzde 0,9 artış gerçekleşti. Bu veri, analistlere göre ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine yönelik aceleci olmayacağı yönündeki görüşlerin küresel piyasalarda risk iştahını sınırladığını gösterdi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLANACAK VERİLER

Önümüzdeki hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinin yanı sıra tüketici güven endeksi, gerçek kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı gibi ekonomik göstergeler açıklanacak. Ayrıca, yurt dışında ABD Merkez Bankası Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları ile Avro Bölgesi'nde enflasyon ve Almanya'da büyüme verileri izlenecek. İmalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) ise ABD, Avro Bölgesi ve Almanya'da açıklanacak önemli veriler arasında yer alacak.

Analizler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.300 ve 9.500 seviyelerinin direnç, 9.200 ve 9.000 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu belirtiyor.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, TCMB'nin politika faizini sabit tutmasını bekliyor. Yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 36,25 olarak belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Piyasanın Son Beklentileri: Enflasyon ve Döviz Kuru Tahminlerinde Düşüş!
En çok konut satılan iller belirlendi: İlana konulduğu anda satılıyor!
Ekonomistler politika faiz tahmininde bulundu
Altın borcu olanlara son fırsat: Uzmanlar, "O rakam düştüğünde alın" diyor
Büyük bir restoran zinciri iflas açıkladı! 48 şubesini kapatma kararı verdi