Borsa İstanbul tarihi zirveyi gördü: Günü yüzde 1,76 artışla tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,76'lık değer kazancıyla tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirerek 8.682,35 puana ulaştı. Bankacılık ve holding endeksleri de yükseliş gösterirken, taş toprak sektörü öne çıkan kazanan oldu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,76 değer kazancıyla tamamlayarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi ve en yüksek seviye rekorunu 8.682,35 puana taşıdı. Endeks, önceki kapanışa göre 149,46 puan artarak 8.646,12 puandan kapandı; toplam işlem hacmi ise 113,1 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 1,45, holding endeksi yüzde 2,84 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,64 ile taş toprak, en çok gerileyen ise yüzde 0,91 ile finansal kiralama faktoring oldu.

Küresel pay piyasalarında etkili olan gelişmeler arasında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini sabit bırakmasının ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimlerine martta başlamanın erken olduğuna dair açıklamalarının etkisi sürüyor. İngiltere Merkez Bankası (BoE) ise politika faizini yüzde 5,25'te sabit bıraktı. BoE Başkanı Andrew Bailey, faiz indirimine bu yaz başlayabileceklerine dair öngörülere karşın, politika faizinde bir indirim adımı atmaya hazır olmadıklarını belirtti.

Yarın yurt içinde ihracat sayıları, yurt dışında ise ABD'de açıklanacak istihdam raporu öne çıkacak. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.700 ve 8.800 seviyelerinin direnç, 8.600 ve 8.560 puanın destek konumunda olduğunu belirten analistler, piyasaların gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?
Türkiye'de Sıfır Araba Hayali Ucuzladı! Mayıs Ayında En Uygun Fiyatlı Modeller ve Güncel Liste
Türk devi ve Volkswagen'in ortak olduğu firma Türkiye'ye dev fabrika açıyor!
450 Milyon Dolarlık Tesis Kapanabilir!