Borsa İstanbul'da Ağustos Verileri Açıklandı: Altın ve Gümüş İthalatı Tavan Yaptı!

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası verilerine göre, Ağustos ayında altın ve gümüş ithalatında dikkat çekici bir hareketlilik yaşandı. Altın ithalatı Temmuz ayına göre artış gösterirken, gümüş ithalatı yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası üzerinden gerçekleştirilen altın ve gümüş ithalatı verileri, Ağustos ayında önemli değişiklikler yaşandığını gösteriyor. Ağustos ayında altın ithalatı, Temmuz ayına göre artış gösterdi.

Temmuz ayında 6 bin 193 kilogram olan altın ithalatı, Ağustos ayında 7 bin 644 kilogram olarak gerçekleşti. Ancak, bu artışa rağmen geçen yılın aynı dönemine kıyasla önemli bir düşüş yaşandı. 2023’ün Ağustos ayında altın ithalatı 21 bin 223 kilogram olarak kaydedilmişti.

Gümüş ithalatında ise Ağustos ayında tarihi bir rekor kırıldı. Yılın en yüksek seviyesine ulaşan gümüş ithalatı, piyasadaki hareketliliği ve talep artışını gözler önüne serdi. 2024 yılının ilk sekiz ayında toplam altın ithalatı 79 bin 880 kilogram olarak belirlendi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.