Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Yükselişle Açıldı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 21,71 puan ve yüzde 0,24 artarak 9.162,41 puana çıktı. Bankacılık ve holding endeksleri yükseldi, metal ana sanayi en fazla kazandıran sektör oldu. Analistler, küresel piyasalarda olumlu bir seyir öngörüyor.

Borsa İstanbul'un güne pozitif bir başlangıç yaptığı görülüyor; BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre hafif yükselişle açıldı, bankacılık ve holding sektörleri öne çıkarken, metal ana sanayi en dikkat çeken kazanan oldu.

Borsa İstanbul'un açılışında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 21,71 puan ve yüzde 0,24 değer kazanarak 9.162,41 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,07 ve holding endeksi yüzde 0,56 artış kaydederken, en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 0,84 ile metal ana sanayi oldu. En çok kaybettiren ise yüzde 0,44 ile gayrimenkul yatırım ortaklığı sektörü oldu. Önceki gün yüzde 2,07 değer kazancıyla 9.140,70 puandan tamamlayan BIST 100 endeksi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artırımının etkisiyle bankacılık ve holding sektörlerinde alışların artmasıyla yükseldi. Analistler, küresel piyasalarda ABD ekonomisinin "yumuşak iniş" yapabileceği ve Fed'in yıl sonuna kadar toplamda üç faiz indirimine gidebileceği beklentisiyle pozitif bir seyir izlendiğini belirtti. Bugün, yurt içinde gerçek kesim güven endeksi ve kapasite kullanımı, yurt dışında ise Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması, İngiltere'de perakende satışlar ve Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi verileri takip edilecek. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.250 ve 9.400 seviyelerinin direnç, 9.000 ve 8.900 puanın ise destek konumunda olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TÜİK: Mart Ayında Türkiye Sanayi Sektöründe Dalgalı Performans Gözlendi
Başkan Yetişkin açıkladı: “Bu şartları Türkiye’de karşılayacak bir belediye yok”
S&P Global'in Türk bankaları ve dolar tahmini: 2025 yılında dolar kaç TL olacak?
Kripto borsalarında düşüş: 7 ayın ardından ilk kez gerilemiş bulundu
Bakan Şimşek'ten İstanbul'da Ekonomiye İlişkin Önemli Açıklamalar