Borsa İstanbul’da Güne Yükselişle Başlangıç: Bankacılık Endeksi Zirveye Çıktı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,01 yükselişle 9.872,85 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 1,39 değer kazandı, gözler TCMB'nin faiz kararında.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yeni güne yüzde 1,01 yükselişle 9.872,85 puandan başladı. Açılışta endeks, önceki kapanışa göre 98,36 puan ve yüzde 1,01 artış gösterdi. Bankacılık endeksi yüzde 1,39, holding endeksi ise yüzde 0,97 değer kazandı. Sektör endekslerinin tamamı artış gösterirken, bankacılık endeksi öne çıktı.

Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul, BIST 100 endeksini yüzde 0,17 değer kazancıyla 9.774,49 puanda tamamladı. Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında karışık bir görünüm sergilendi. Bugün ise dikkatler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikası kararına çevrildi.

Analistler, Fed’in faiz kararının ardından piyasalarda oynaklığın arttığını ve ABD pay piyasalarında, karara ilk tepkinin olumlu olmasına rağmen resesyon endişelerinin etkisiyle satıcılı kapanış gerçekleştiğini belirtti. Fed’in açıklamasında, ekonomik aktivitenin sağlam hızda genişlemeye devam ettiği, istihdam kazanımlarının yavaşladığı ve işsizlik oranının yükseldiği ancak düşük kaldığı ifade edildi.

AA Finans’ın beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB’nin eylül ayında politika faizini yüzde 50’de sabit bırakmasını öngörüyor. Yıl sonu politika faizi beklentileri ise ortalama yüzde 46,65 olarak hesaplandı.

Bugün yurt içinde TCMB'nin faiz kararının yanı sıra uluslararası yatırım pozisyonu ve haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise İngiltere’nin BoE faiz kararı, ABD’de cari işlemler dengesi, haftalık işsizlik maaşı başvuruları, öncü endeks ve ikinci el konut satışları takip edilecek. Teknik açıdan, BIST 100 endeksinde 9.900 ve 10.000 seviyeleri direnç, 9.700 ve 9.600 puanları ise destek olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.