Borsa İstanbul'da tarihi zirve yaşandı

BIST 100 endeksi 9.956 puana ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Analistler, yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de kişisel tüketim harcamaları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirtti.

BIST 100 endeksi, 9.956 puana ulaşarak tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Analistler, iç piyasada haftalık para ve banka istatistiklerinin yanı sıra ABD'de kişisel tüketim harcamaları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini vurguladı.


KARIŞIK BİR SEYİR İZLENDİĞİNİ ANALİSTLER İFADE ETTİ

Küresel pay piyasalarında ise, ABD'de dün açıklanan verilerin, enflasyonla mücadelede beklenenden daha uzun bir süre gerektirebileceğine işaret etmesiyle karışık bir seyir izlendiğini analistler ifade etti.

Bugünün önemli takip noktaları arasında, yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri ile ABD'de kişisel tüketim harcamaları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri yer alıyor. Uzmanlar, BIST 100 endeksinde teknik açıdan 10.000-10.100 seviyelerinin direnç, 9.700 ve 9.600 puanın ise destek konumunda olduğunu belirtiyorlar. Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de dün açıklanan verilerden alınan sinyallerin ülkede enflasyonla mücadelenin beklenenden uzun sürebileceğine işaret etmesiyle karışık bir seyir izlendiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ilgım Apartmanı’nda 15 aydır ne iddianamesi ne de tutuklu sanığı var
14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı operasyon: 40 organizatör yakalandı
28 Şubat Davası’nın sanıkları yeniden yargılanmak için dava açtı
Tek amaçları içişleri Bakanı Yerlikaya’ya gözdağı vermek
Erbaş 42 ülkeyi gezdi Anıtkabir'e uğramadı