Borsa İstanbul’da üç hisseye tedbir alındı

Borsa İstanbul, Petrokent Turizm'e kredili işlem yasağı getirirken, Ufuk Yatırım tek fiyat yöntemiyle işlem görecek ve Yonga Mobilya'ya emir paketi tedbiri uygulanacak. Bu önlemler, 27 Şubat - 26 Mart 2024 arasında geçerli olacak. #PKENT #UFUK #YONGA

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, 27 Şubat 2024 tarihinden itibaren belirli tedbirlerin uygulanacağı bildirildi. İşte detaylar:

Petrokent Turizm (#PKENT.E): Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, Petrokent Turizm payları 27 Şubat 2024 tarihindeki işlemlerden (seans başından) 26 Mart 2024 tarihindeki işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek.

Ufuk Yatırım (#UFUK.E): Ufuk Yatırım payları 27 Şubat 2024 tarihinden itibaren tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek. Bu tedbir, 26 Mart 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

Yonga Mobilya (#YONGA.E): Yonga Mobilya payları 27 Şubat 2024 tarihinden itibaren emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Emir paketi tedbiri, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanmasını içermektedir.

Bu tedbirlerin, belirtilen tarih aralığında ilgili paylar üzerinde etkili olacağı ve yatırımcıların işlem stratejilerini buna göre ayarlamaları gerektiği önemle belirtilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin Borçlanma Piyasası Canlanıyor: Fitch Raporu
Otomotiv devinin iflas talebi şok etkisi yarattı: Kimse beklemiyordu
Garanti Bankası'nın yaptığı duyuruya göre kampanyanın yarın resmen sona eriyor
Trendyol'un Mart-Nisan E-ihracat Verileri: Türk Satıcılar Küresel Pazarda 4,5 Milyon Ürün Sattı
Doğu Karadeniz Fındık İhracatı: İtalya'ya Artan Satışlarla 81 Ülkede Büyüme