Borsa İstanbul'da yeni bir hareketlilik: Sermaye artırımı yapacak şirketler netleşti

Investing'de yer alan bilgilere göre, Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon A.Ş. (ALCTL), Türkiye merkezli bir müşteriyle 2024-2029 dönemini kapsayan ve toplamda 37.200.000 dolar değerinde bir iş emri imzaladı.

Borsa İstanbul'da hareketlilik devam ediyor ve birçok şirket sermaye artırımı onayı aldı. Ayrıca, yeni anlaşmalara dair ayrıntılar da netlik kazandı. İşte bu detaylar:

Investing'de yer alan bilgilere göre, Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon A.Ş. (ALCTL), Türkiye merkezli bir müşteriyle 2024-2029 dönemini kapsayan ve toplamda 37.200.000 dolar değerinde bir iş emri imzaladı. Bu anlaşma, şirketin uzun vadeli iş stratejileri açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. (PGSUS) ise uluslararası nitelikli yatırımcılara yönelik olarak "Rule 144A" ve/veya "Regulation S" formatında tahvil ihraç etmeyi planlıyor. İhraç edilecek tahvillerin toplam nominal değeri 500 milyon dolar olacak ve yıllık faiz oranı %8, vadesi ise 7 yıl olarak belirlenecek. Bu tahvillere üçüncü senenin sonunda erken ödeme seçeneği sunulacak. İhraç işlemleri İrlanda Borsası'nda (Euronext Dublin) gerçekleştirilecek ve işlemlerin 11 Eylül 2024 tarihinde tamamlanması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.