Borsa İstanbul’da Yükseliş: TCMB Raporu ve SPK Düzenlemeleri Gündemde

BIST 100 endeksi, güne yükselişle başladı. Bankacılık ve holding endeksleri arttı. TCMB'nin enflasyon raporu ve SPK düzenlemeleri gündemde.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon raporu ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) yeni düzenlemeleriyle dikkat çekti.

Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, günü yükselişle tamamladı. Bankacılık ve holding sektörlerindeki artışlarla desteklenen endeks, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon raporu ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) yeni düzenlemeleriyle dikkat çekti.

BORSA İSTANBUL'DA GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLANDI:


Bugün Borsa İstanbul'da işlemler, BIST 100 endeksinin önceki kapanışa göre 43,33 puan ve yüzde 0,48 artarak 8.993,12 puana çıkmasıyla yükselişle başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,25 ve holding endeksi yüzde 0,49 artış kaydederken, sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,24 ile finansal kiralama faktoring, tek kaybettiren ise yüzde 0,11 ile sigorta oldu.

DÜNKÜ DURUM VE ANALİST YORUMLARI:


Dünkü alış ağırlıklı seyir sonrasında Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,21 değer kazancıyla 8.949,79 puandan tamamlayarak kapanış rekoru kırdı. Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de açıklanan güçlü verilerin "yumuşak iniş" senaryolarını desteklemesi ve şirket karlılıklarının beklentileri aşmasıyla risk iştahının güçlü seyrettiğini belirtti.

MERKEZ BANKASI VE ENFLASYON RAPORU:


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni Başkanı Fatih Karahan, ilk "Enflasyon Raporu" toplantısını gerçekleştirdi. Karahan, parasal sıkılığın fiyatlama davranışlarına yansımasının öngörülenden daha güçlü olduğunu ifade etti ve enflasyon tahminlerini korudu. 2024, 2025 ve 2026 yıl sonu enflasyon tahminlerinin bir önceki rapordaki haliyle devam ettiğini aktardı.

SPK DÜZENLEMELERİ VE HALKA ARZ ONAYI:


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), enflasyon muhasebesi uygulamasına yönelik düzenlemeleri hayata geçirdi ve halka açılacak şirketlere ek süre tanıdı. Ayrıca, Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arzına onay verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Altın ve gümüşte yeni rekorlar yolda
Kişi başı borç 77 bin TL: 40.3 milyon vatandaşın 3,1 trilyon borcu var
Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?
Türkiye'de Sıfır Araba Hayali Ucuzladı! Mayıs Ayında En Uygun Fiyatlı Modeller ve Güncel Liste