Borsa Üç Aydır Düşüşte: Üç Yılın En Uzun Negatif Trendine Girildi!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, son üç aydır aylık bazda devam eden düşüş trendini sürdürüyor. Temmuz, ağustos ve eylül aylarını peş peşe kayıpla kapatan endeks, bu performansıyla Nisan 2021’den bu yana 'negatif kapatma rekoru' kırmış oldu.

BORSA İSTANBUL YÜKSEK FAIZ VE EKONOMIK YAVAŞLAMADAN ETKILENDI: ÜÇ AYDIR DÜŞÜŞ TRENDINDE

Yüksek faiz oranları ve ekonomik aktivitelerdeki yavaşlamanın etkisiyle Borsa İstanbul, bu yıl beklenen performansı gösteremedi. Yatırımcılarını iniş çıkışlarla bezdiren borsa, son üç aydır düşüş trendine girmiş durumda.

Haziran ayını artı ile kapatan borsa, ardından temmuz, ağustos ve eylül aylarını ekside tamamladı. Borsa, en son Ocak-Nisan 2021 tarihleri arasında üç ay peş peşe düşüş göstererek negatif kapatmıştı. O tarihten bu yana ardı ardına gelen üç ay boyunca eksi kapama yaşanmamıştı.

Son üç ayda BIST 100 endeksi, TL bazında yüzde 9.8, dolar bazında ise yüzde 13 değer kaybetti. Bu süreçte, BIST 100’ün en çok kazandıran 10 hissesinin TL bazında değer artışı yüzde 16.52, dolar bazında ise yüzde 12 olarak kaydedildi. Ekonomik belirsizlikler ve dalgalanan piyasa koşulları, yatırımcıların karar alma süreçlerini zorlaştırırken, gelecek dönem için belirsizlikler devam ediyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.