Bankacılık endeksi ve holding endeksi yüzde 0,49 artarak günü tamamladı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran metal ana sanayi oldu ve yüzde 0,92'lik artışla öne çıkarken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,32'lik düşüşle menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü oldu.
Dün, Borsa İstanbul'da genel olarak alış ağırlıklı bir seyir izlendi ve BIST 100 endeksi günü yüzde 1,77 değer kazancıyla 8.090,90 puandan tamamladı.
Analistler, küresel pay piyasalarında, önemli ekonomilerin "yumuşak iniş" yapabileceği ihtimalinin gündemde kalmaya devam etmesinin, risk iştahını desteklemeye devam ettiğini belirtti. Bugün, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararlarının yatırımcıların odak noktasında olduğunu ifade etti.
TCMB'nin faiz kararıyla birlikte politika metninden alınacak sinyallerin, yurt içi piyasalarda oynaklığı artırmasının olası olduğunu dile getiren analistler, bankanın şahin adımlarının bu toplantıyla birlikte sona ereceği beklentilerinin hakim olduğunu ifade etti.
AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB'nin politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkaracağını tahmin ediyor.
Analistler, bugün yurt içinde TCMB'nin faiz kararının yanı sıra para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ve ECB Başkanı Lagarde'ın açıklamaları ile ABD'de büyüme başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.200 ve 8.300 seviyelerinin direnç, 8.100 ve 8.060 puanın destek konumunda olduğunu vurguladı.