Borsa’da bugün en çok yükselen hisseler

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, güne yatay başladıktan sonra gün boyu alıcılı ağırlıklı hareket ederken kapanışa yakın %1,7 değer artışıyla 7.870 puan seviyesinde hareket ediyor.

Bugün BIST 100 endeksi, alıcılı bir hareket sergileyerek dünkü kayıplarını telafi etti. Güne yatay başlayan endeks, gün boyunca genel olarak alıcılı bir seyir izledi. Özellikle inşaat, bilişim ve ulaştırma sektörleri, yükselişi destekleyen başlıca sektörler olarak öne çıktı.

BANKACILIK SEKTÖRÜNDE YÜZDE 2'LİK ARTIŞ: BORSADA GENEL DEĞER ARTIŞINA KATKI

Bankacılık sektörü, bugün borsa genelindeki değer artışına önemli katkı sağlayarak yüzde 2'lik bir artış gösterdi. Ancak günün son saatlerine doğru spor ve iletişim sektörleri, borsadan negatif ayrışarak ekside kalan sektörler arasında yer aldı.

EN ÇOK YÜKSELEN VE DÜŞEN HİSSELER: BIST 100'DE HAREKETLİLİK

Bugün BIST 100'de en çok yükselen hisseler arasında GESAN, MIATK, SAHOL, EREGL ve ENKAI yer alırken, en çok düşen hisseler sırasıyla HALKB, HEKTS, GUBRF, VAKBN ve QUAGR olarak belirlendi.

BORSADA ÖNE ÇIKAN HİSSELER: EN ÇOK KAZANDIRAN VE EN ÇOK KAYBETTİRENLER

Borsa İstanbul genelinde SUMAS, EKOS, BAYRK, MARKA ve DOGUB payları, tavan fiyatına yükselerek bugün en çok kazandıran hisseler oldu. Diğer taraftan, DAPGM ve TSPOR payları %8'lik bir düşüşle bugün en çok kaybettiren hisseler olarak kaydedildi.

YURT DIŞI PİYASALARDA GELİŞMELER: ASYA'DA SATIŞ BASKISI, AVRUPA VE ABD'DE KARIŞIK SEYİR

Yurt dışı piyasalarda Asya'da Nikkei borsası haricinde satıcılı bir seyir görüldü. Avrupa borsaları ise kapanışa doğru karışık bir seyre sahipti. ABD endeksleri ise günün başında hafif alıcılı bir başlangıç yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanlığı’ndan 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza
Altın ve gümüşte yeni rekorlar yolda
Kişi başı borç 77 bin TL: 40.3 milyon vatandaşın 3,1 trilyon borcu var
Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?