Borsada Dalgalı Gün: BIST 100 Yeni Rekora Yükseldi, Faiz Kararı Sonrası Geriledi

Borsa İstanbul'da bugün yaşanan volatil işlemlerin ardından BIST 100 endeksi, TCMB'nin faiz kararı gününe alıcılı bir başlangıç yaparak, kısa bir süre içinde yeni bir rekor kırdı.

Borsa İstanbul'da bugün yaşanan volatil işlemlerin ardından BIST 100 endeksi, yatay bir seyir izledi. TCMB'nin faiz kararı gününe alıcılı bir başlangıç yaparak, kararın açıklanma saatine kadar 9.406 puana yükselerek yeni bir rekor kırdı. Ancak, TCMB'nin faizleri sabit tutma kararının ardından endeks, aynı saatte yüzde 1'e yakın bir gerileme yaşayarak günün dip seviyesini 9.282 puana çekti.

FAİZ KARARI SONRASI SEKTÖR HAREKETLERİ

BIST 100 endeksi, gün içinde kısmi bir toparlanma yaşayarak kapanışa doğru 9.350 puan bandında hareket etti. Bugün öne çıkan sektörler arasında bilişim, teknoloji ve orman sektörleri yer aldı. Ancak, faiz kararı sonrasında yönünü aşağı çeviren banka sektörü, günün son saatlerinde yüzde 2'ye yakın bir düşüş yaşadı. Diğer satıcılı hareket eden sektörler arasında ise sigorta ve ticaret bulundu.

SEKTÖR ENDEKSLERİNDEKİ HAREKETLER

En yüksek işlem hacmine sahip olan mali endeks, faiz kararının etkisiyle bankalardaki düşüş nedeniyle kısmi bir değer kaybına uğradı. Sınai ve hizmet endeksleri ise kapanışa doğru yüzde 1'e yakın bir yükseliş gösterdi.

EN ÇOK YÜKSELEN VE EN ÇOK DÜŞEN HİSSELER

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında bugün en çok yükselen 5 hisse sırasıyla PENTA, BERA, KCAER, KONTR ve VESTL olarak belirlendi. En çok gerileyen hisseler ise GARAN, AKBNK, TAVHL, YKBNK ve BRYAT olarak sıralandı.

BORSADA DİKKAT ÇEKEN HİSSELER

Borsa İstanbul genelinde son saatte tavan fiyatına ulaşan hisse sayısı 25'e çıktı. Ancak, AYCES ve BAYRK payları bugün taban fiyatına gerileyerek en çok düşen hisseler arasında yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Garanti Bankası'nın yaptığı duyuruya göre kampanyanın yarın resmen sona eriyor
Trendyol'un Mart-Nisan E-ihracat Verileri: Türk Satıcılar Küresel Pazarda 4,5 Milyon Ürün Sattı
Doğu Karadeniz Fındık İhracatı: İtalya'ya Artan Satışlarla 81 Ülkede Büyüme
Çin'de Emlak Sektörüne Canlılık Getirecek Yeni Politikalar Yolda
İş Bankası resmen duyurdu!: İşte yeni kampanya!