Borsadan kapanış rekoru geldi!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,62'lik bir değer kazancıyla günü 9.344,97 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. Bilişim sektörü yüzde 3,58 ile en çok kazanan olurken, sigorta sektörü yüzde 1,13 değer kaybetti.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 148,56 puan artarak yükselmiş bulunmakta ve toplam işlem hacmi 132,3 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi yüzde 3,06, holding endeksi yüzde 1,82 değer kazanırken, bilişim sektörü yüzde 3,58 ile en çok kazanan olurken, sigorta sektörü yüzde 1,13 değer kaybetti.

Analistler, küresel pay piyasalarında, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankasının (Fed) politika faizini öngörülünden daha geç indirmeye başlayacağına yönelik artan endişelerin sıcaklığını koruduğunu da ifade etti.

Analistlere göre, yarın yurt içinde tüketici güven endeksi, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantı tutanakları, Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ve Japonya'da dış ticaret dengesi gibi önemli veriler takip edilecek. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.400 seviyesinin direnç, 9.200 ve 9.100 seviyelerinin ise destek olarak öne çıktığı belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye dahil 10 ülke altın alım rekoru kırdı: 24 milyar dolar
Boğaz’da ‘orta segment’te satılık yalı kalmadı
Türkiye'nin Bal İhracatı Hız Kesmiyor: Son 4 Ayda 40 Ülke ve Bölgeye 11 Milyon Dolarlık Satış
En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu: Ünlü ekonomi uzmanı duyurdu!
Fatih Portakal emekli maaşına yapılacak zammı açıkladı!