‘Boş’ dijitalle en az 120 kişiye gözaltı, 40 kişiye tutuklama

'Örgütsel yazışmaların' yer almadığı ortaya çıktı.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nin incelenmesi için bağımsız adli bilişim uzmanına gönderdiği ve birçok davaya delil olarak giren dijitalin içeriğinde, iddianamelerde suçlama konusu yapılan 'örgütsel yazışmaların' yer almadığı ortaya çıktı. Bu dijital nedeniyle şimdiye kadar Nuriye Gülmen dahil en az 120 kişi gözaltına alındı, 40 kişi tutuklu yargılandı.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, mahkeme, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir DHKP-C davasında dijitalin incelenmesi talebini kabul etti. Adli Tıp Kurumu'nun raporunda herhangi bir örgütsel yazışmanın tespit edilemediği belirtildi. ATK'den gelen raporun ardından mahkeme dijitallerin bağımsız bir adli bilişim uzmanına inceletilmesine karar verdi. Adli bilişim uzmanından mahkemeye gönderilen bilirkişi raporunda, iddianamelerde suçlama konusu yapılan örgütsel yazışmaların yer almadığı belirtildi.

İçeriğinde DHKP-C örgütünün merkez komitesiyle yazışmaların olduğu ileri sürülen ve 'boş' çıkan dijital nedeniyle en az 120 kişi gözaltına alındı, 40 kişi tutuklu yargılandı, aralarında akademisyen Nuriye Gülmen'in de olduğu bir kısım sanık hâlâ tutuklu bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı