Boş konutlara emlak vergisi getiriliyor! Binlerce ev sahibini ilgilendiriyor

İkinci vergi paketinin ayrıntıları belirginleşirken, birçok ev sahibini etkileyecek önemli bir haber geldi. İkinci vergi paketi çerçevesinde, boş konutlara emlak vergisi uygulanacak. İşte bu düzenlemenin binlerce ev sahibini nasıl etkileyeceğine dair detaylar…

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ilk vergi paketinin görüşmeleri başlarken, ikinci vergi paketinin detayları da ortaya çıkıyor. Dünya gazetesinden Ferit Parlak'ın aktardığı bilgilere göre, ikinci vergi paketinde gayrimenkul vergilendirmesi ön planda olacak.

HAYALET EVLER VE KADEMELİ ARTAN EMLAK VERGİSİ

İkinci vergi paketinde dikkat çeken unsurlar arasında, ikinci ve daha fazla evi bulunanlardan "kademeli olarak artan" ek emlak vergisi alınması ve 600 bin boş konuta "ek emlak vergisi" getirilmesi yer alıyor. Bu düzenlemelerle, piyasada işlem görmeyen ve ekonomiye katkıda bulunmayan konutların vergilendirilmesi amaçlanıyor.

KİRA DÜZENLEMELERİ VE DENETİM ARTIŞI

230 binden fazla lojmanda kira fiyatlarında düzenlemeler yapılması da planlanıyor. Ayrıca, kira geliri beyanında bulunmayan veya eksik beyanda bulunanlar için ceza miktarlarının artırılacağı ifade ediliyor. Denetimlerin özellikle büfeler, güzellik salonları, estetisyenler, doktorlar ve kuaförler üzerinde yoğunlaşacağı vurgulanıyor.

MALİ ETKİ VE GELİR ARTIŞI

Mali etki analizlerine göre, vergi ve sosyal güvenlik alanındaki düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) gelirlerinde yüzde 12,5'lik bir artış sağlanması bekleniyor. Ayrıca, yurt dışına çıkış harcının artırılmasıyla yıllık gelirde 4,3 milyar liralık bir artış öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.