Boşandığı eski eşine 1 milyar dolar tazminat ödeyecek

Güney Kore'de iş insanı Chey Tae-won'un eski eşi Roh So-young'a rekor boşanma tazminatı: 1.45 milyon dolar nafaka ve 1 milyar dolar mal paylaşımı. SK Group'un hisseleri %9 değer kazandı.

Güney Kore'de mahkeme, iş insanı Chey Tae-won'un eski eşi Roh So-young'a verilen tarihi boşanma kararını açıkladı. Karara göre, Roh'a 1.45 milyon dolarlık nafaka ve 1 milyar dolarlık mal paylaşımı yapılacak. SK Group'un hisseleri %9 değer kazandı. Karar ülke tarihinin en büyük boşanma davası olarak kaydedildi.

Güney Kore'de mahkeme, iş insanı Chey Tae-won'un eski eşi Roh So-young'a boşanma davasında kararını açıkladı.

Mahkeme, Chey'in 1988'de evlendiği ve birlikte 3 çocuk sahibi olduğu eski eşi Roh'a ortalama 1.45 milyon dolarlık nafaka ödemesine ek olarak mal paylaşımı kapsamında ortalama 1 milyar dolar ödemesine hükmetti. Bu karar, ülke tarihinin en büyük boşanma davası olarak kaydedildi.

Mahkeme, Roh'un SK Group'un büyümesine katkı sağlayan bağlantıları olduğunu vurgulayarak, 3 milyar dolarlık serveti bulunan Chey'in malvarlığının yaklaşık yüzde 35'ini eski eşine devretmesi gerektiğine hükmetti.

Chey'in 2015'te evlilik dışı ilişkisinden bir çocuğu olduğunun ortaya çıkmasının ardından çift boşanma sürecine girmişti.

Roh, Chey'in 25 yıldan uzun süredir başkanlık yaptığı SK Group'taki hisselerinin yarısını talep etmişti.

SK Group'un telekom, kimya ve enerji sektörlerinde etkinlik gösteren ve dünyanın en büyük yarı iletken üreticilerinden biri olan hisseleri, mahkeme kararının açıklanmasının ardından borsada %9 değer kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.