Bosna Hersek'teki Maden İşçilerinden Maaşları ödenmediği için Protesto!

Bosna Hersek'teki maden işçileri, Zenica'daki kömür madeninde ödenmeyen maaşları ve katkı paylarını protesto etmek için Saraybosna'da eylem yaptı. İşçiler, aileleriyle birlikte daha büyük bir eylem tehdidinde bulundu.

Bosna Hersek'teki maden işçileri, ödenmeyen maaşlar ve katkı payları nedeniyle Saraybosna'da eylem yaptı. Zenica'daki kömür madeninde çalışanların protestosu, endüstriyel sektördeki mali sıkıntıların ve ödemelerin gecikmesinin yarattığı derin endişeleri yansıtıyor. İşçilerin talepleri, adil çalışma koşulları ve geçim kaynaklarının güvence altına alınmasını vurguluyor. 

Bosna Hersek'in farklı kentlerinden gelen yüzlerce maden işçisi, Saraybosna'daki Bosna Hersek Federasyonu Hükümet binası önünde toplandı. Eylemin nedeni, Zenica'daki kömür madeninde çalışan işçilerin ocak ve şubat aylarına ait maaşları ile katkı paylarının ödenmemesi olarak açıklandı. Tuzla kentindeki Kreka Madeni Sendikalar Derneği Başkanı Zuhdija Tokic, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Zenica'daki maden işçilerinin maaşlarının ve katkı paylarının ödenmemesi durumunda ailelerinin de katılacağı daha büyük bir eylem yapacaklarını belirtti. Zenica'daki kömür madeninde çalışan Senid Dizdarevic, "Durum iyi değil, maaşsız ve katkı paysız çalışıyoruz. İnsanlar zor durumda, kredilerimiz ve faturalarımız var" dedi. Kakanj kentindeki kömür madeninde çalışan Ermin Smaka da Zenica'daki maden işçilerini desteklemek için eyleme katıldığını söyledi. Maden işçilerinin talepleri, ülkedeki maden endüstrisinde çalışanların yaşadığı mali sıkıntıları ve ödemelerin gecikmesiyle ilgili derinleşen endişeleri yansıtıyor. Bu durum, işçilerin geçim kaynaklarının güvence altına alınması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekliliğini vurguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

"İsrail soykırımda ısrarcı"
Panama'da Yeni Lider Göç Sorununa Karşı Harekete Geçiyor: Darien Boşluğu Kapatılacak
Tayland'da Aşırı Sıcaklar: 61 Kişi Sıcak Çarpması Nedeniyle Hayatını Kaybetti
ABD, Ukrayna'ya 400 Milyon Dolarlık Silah ve Teçhizat Yardımını Duyurdu
St. Petersburg'da Nehre Uçan Otobüs Kazasında 7 Kişi Hayatını Kaybetti