BOTAŞ, Ağustos'ta Doğal Gaz Fiyatlarını Yüzde 38 Artırdı

BOTAŞ, ağustos itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatını yüzde 38, serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışındaki gaz tüketimini ise yüzde 33,1 artırdı. Elektrik üretimi için kullanılan gazın fiyatında ise değişiklik olmadı.

BOTAŞ, ağustos ayından itibaren konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatını yüzde 38 oranında artırırken, serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışındaki doğal gaz tüketiminde yüzde 33,1'lik bir artışa gitti. Elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın fiyatında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), ağustos ayından itibaren konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatını yüzde 38 oranında artırdı. Ayrıca, senelik doğal gaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışındaki doğal gaz tüketiminde ise yüzde 33,1 oranında bir artışa gidildi. 

BOTAŞ'ın web sitesinde yayımlanan yeni tarife tablosuna göre, ağustostan itibaren konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı 1000 metreküp başına 5.631 lira olarak belirlenmişken, sanayi aboneleri için fiyatlar aşama 1'de 8.549 lira ve aşama 2'de 11.380 lira olarak belirlenmiştir. Elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı ise 1000 metreküp için 12.000 lira olarak açıklanmıştır.

BOTAŞ, doğal gaz fiyat tarifelerinin aylık olarak hesaplandığını ve piyasa koşulları, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kararları ve maliyet unsurlarındaki değişimlere göre belirlendiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.