BOTAŞ duyurdu: Hazıranda doğal gaza zam geliyor mu?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı. BOTAŞ, "Doğal gaza zam yapılacak mı?" sorusuna net bir yanıt vererek, mevcut fiyatların sabit kalacağını duyurdu.

Borulardan Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapmayacağını duyurdu. BOTAŞ, doğal gaz fiyatlarına ilişkin yapılan zam taleplerine açık bir şekilde yanıt vererek, mevcut fiyatların sabit kalacağını açıkladı.

BOTAŞ'ın açıklamasında, doğal gaz toptan satış fiyatlarının belirlenmesinde piyasa koşulları, ülkenin ekonomik durumu, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife kararları ve alım-işletme giderlerindeki değişim gibi faktörlerin göz önünde bulundurulduğu ve bu fiyatların tüketicilere sunulduğu vurgulandı.

BOTAŞ, doğal gaz fiyatlarındaki değişiklikleri açıklayarak, "Bu çerçevede, 01 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır" ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, BOTAŞ, konutlarda uygulanan doğal gaz fiyatlarının, Household Energy Price Index (HEPİ) fiyatlarına dayanarak Ukrayna'dan sonra Avrupa'daki en düşük fiyatların Türkiye'de olduğunu belirtti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Temmuz 2023 tarihinde konutlarda doğal gaz fiyatlarına uygulanan yüzde 25 zam sınırını kaldırmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.