Botsvana'dan Almanya'ya 20 bin fil gönderme tehdidi geldi

Dünyanın en yoğun fil nüfusuna sahip ülkesi Botsvana'nın Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi, fil avcılığına önlemek amacıyla av malzemeleri satışına yönelik kısıtlamalar getirmek isteyen Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti.

Masisi, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Alman hükümetinin Afrika'da fil nüfusunu korumak için av malzeme ve ekipmanlarının satışını yasaklama girişimini eleştirdi.

Botsvana'da yaklaşık 130 bin filin yaşadığını belirten Masisi, koruma çabaları sonucunda fil nüfusunun arttığına dikkat çekti ve fil sürülerinin mülklere ve mahsullere zarar vererek insan ölümlerine neden olduğunu söyledi. Avcılığın fil nüfusunu kontrol altına almak için etkili bir yöntem olduğunu savunan Masisi, "Berlin'de oturup Botsvana'daki sorunlarımız hakkında fikir sahibi olmak çok kolay" dedi.

FİL GÖNDERMEKLE TEHDİT ETTİ

Masisi, Botsvana'nın mevcut fil nüfusunu azaltmak için Angola'ya 8 bin fil verdiğini hatırlatarak, fil nüfusunu korumaya devam etmeleri durumunda Almanya'ya 20 bin fil gönderebileceklerini belirtti. Bu durumun bir şaka olmadığını vurgulayan Masisi, hayır yanıtını kabul etmeyeceklerini belirtti.

Botsvana'da fil avcılığı, fil nüfusundaki patlama ve yerel halkın talebi doğrultusunda 2019'da yasak kaldırıldı. Alman Çevre Bakanlığı, Afrika ülkelerine av malzemelerinin ihracatını kısıtlama girişiminde bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Port-au-Prince Havaalanı Çete Şiddeti Sonrası Yeniden Açıldı
Gazze'ye ABD Öncülüğünde 569 Ton İnsani Yardım!
Hindistan'da Genel Seçimlerde Deepfake Teknolojisinin Yükselişi
AB Desteğiyle Türkiye Denizcilik Sektöründe Yeşil Dönüşüm Hız Kazanıyor
Güney Kore, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'u Öven Şarkıyı Yasakladı