Boykot edilen Burger King'den Türkiye için büyük hamle: Yeni adı ne olacak?

Dünyanın önde gelen fast food zincirlerinden Burger King, Türkiye'de yaşadığı ciro kaybını telafi etmek amacıyla dikkat çeken bir hamlede bulundu. Yeni adın bakın ne olacak...

Dünyanın önde gelen fast food zincirlerinden Burger King, Türkiye'de yaşadığı ciro kaybını telafi etmek amacıyla dikkat çeken bir hamlede bulundu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına verdiği destek nedeniyle Türkiye'de boykot edilen markanın, bu boykotun etkilerini azaltmak için adını değiştirdiği öne sürüldü. Sosyal medya hesaplarında yapılan güncellemelerle birlikte logonun da değiştirildiği görülürken, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

BOYKOT VE CİRO KAYBININ ARDINDAN LOGO DEĞİŞİKLİĞİ

Türkiye'de uzun zamandır boykot edilen Burger King, bu boykotun sonucunda ciro kaybı yaşadı. Satışlardaki düşüşü telafi etmek isteyen şirket, yerli bir imaj yaratma amacıyla "Börgır" ismini benimseyerek müşteri kitlesini yeniden kazanmayı planlıyor. Sosyal medya hesaplarında yapılan değişiklikler, markanın bu yeni stratejiyi uygulamaya başladığının ilk işaretlerini verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.