Boyun Eğme dergisi dağıtımı yapan dört kişiye Erdoğan'a hakaretten hapis cezası

Nazilli 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, Komünist Parti üyesi 4 kişi, TCK'nin 299'uncu maddesinde tanımlanan "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yargılandı. Komünist Parti üyelerinin avukatlarından Özlem...

Nazilli 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, Komünist Parti üyesi 4 kişi, TCK'nin 299'uncu maddesinde tanımlanan "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yargılandı. Komünist Parti üyelerinin avukatlarından Özlem Öngörü Karanlık savunmasında, BOYUN EĞME dergisinin Komünist Parti'nin yayın organı olduğunu, 1 Kasım seçimleri öncesinde seçim çalışması kapsamında dağıtıldığını belirterek, "Bu bir siyasi faaliyettir. Dergilerin dağıtılması, alınması, okunması bir siyasi haktır. Dergide yazılanlar da siyasi eleştirilerdir. Müvekkilerimizin ayrı ayrı beraatini talep ediyoruz" dedi. 

Av. Ender Kendirli de savunmasında, Cumhurbaşkanına hakaret suçunun giderek bir baskı unsuru halini aldığını belirterek, "AİHM kararları incelendiğinde çok daha sert sözlerin hakaret değil eleştiri olarak kabul edildiği görülebilir. 'Hovarda diktatör' gibi sözler hakaret olarak kabul edilemez. Müvekkillerimizin beraatlerini talep ediyoruz" dedi. 

Nazilli 5. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hayriye Şahin, BOYUN EĞME dergisinin birinci sayısını tanıtan ve dağıtan Komünist Parti üyelerinin ayrı ayrı 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmalarına hükmetti. Verilen cezalar hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek ertelendi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Dava Sonuçlandı: Can Atalay'a Beraat Kararı Verildi!
Sertab Erener, Yıllar Sonra Eurovision Sahnesinde Tekrar Boy Gösterecek!
Resmi Gazete'de yayımlandı!: İşte telefon parçalarının ithalatı hakkındaki o karar!
1 Mayıs'ta gözaltına alınanlardan 182'si serbest bırakıldı
‘Gözünüz aydın bu da ama böyle gönderildi’