Brent petrolün varil fiyatı 71,59 dolardan işlem görüyor

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 71,59 dolardan işlem görüyor. Cuma günü 73,36 dolara kadar yükselen Brent petrol, günü 71,37 dolardan kapatmıştı. Bugün saat 09:42 itibarıyla, kapanış fiyatına göre yüzde 0,3 artış göstererek 71,59 dolara çıktı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar alacağı kararlar, petrol fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, faiz oranlarının düşürülmesinin zamanının geldiğini ve daha büyük faiz indirimlerine açık olduğunu belirtti. Waller, faiz indirimlerinin hızının ve toplam düşüşün, gelecekteki toplantılarda yapılacak değerlendirmelere bağlı olduğunu ifade etti. Ayrıca, verilerin büyük faiz indirimlerini desteklemesi durumunda bu yönde adım atılacağını vurguladı.

Bu ay Fed'in 25 baz puan faiz indirimine gitmesi beklenirken, yıl sonuna kadar toplam 100 baz puanlık bir indirimin gerçekleşeceği öngörülüyor. Faiz indiriminin ABD dolarını diğer para birimleri karşısında değer kaybettireceği ve petrol talebini artıracağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Orta Doğu'daki çatışmaların petrol arzını kesintiye uğratma riski, fiyatların artışını destekliyor.

ABD'de açıklanan istihdam verileri ise ekonomik durgunluk endişelerini artırıyor. Ağustos ayında tarım dışı istihdamın beklentilerin altında kalması ve işsizlik oranının hafifçe düşmesi, resesyon korkularını körüklüyor. Analistler, bu hafta açıklanacak enflasyon verilerinin, 17-18 Eylül tarihlerindeki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında yapılacak faiz indiriminin büyüklüğü hakkında daha fazla bilgi sağlayacağını belirtiyor. Brent petrolünde, 71,79-71,90 dolar aralığı direnç, 70,50-70,32 dolar aralığı ise destek olarak izleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.