Brent Petrolün Varil Fiyatı 86,89 Dolar

Brent petrolün varil fiyatı 86,89 dolara yükseldi. Amerikan Otomobil Birliği tatil döneminde seyahatlerin artacağını öngörürken, Fed’in faiz indirimi beklentileri ve Orta Doğu’daki çatışmalar petrol fiyatlarını destekliyor. WTI petrolün varili ise 83,58 dolardan işlem görüyor.

Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 86,89 dolara yükselirken, tatil dönemindeki seyahat artışı ve Fed’in faiz indirimi beklentileri petrol fiyatlarını destekliyor. Ayrıca, Orta Doğu’daki çatışmalar ve Kızıl Deniz’deki gelişmeler de petrol tedarikinde belirsizlikler yaratarak fiyatları etkiliyor.

BRENT PETROLÜN VARİL FİYATI 86,89 DOLAR

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 86,89 dolardan işlem görüyor. Dün 86,88 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 86,60 dolar seviyesinde tamamladı. Saat 09:34 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre %0,33 artış göstererek 86,89 dolara yükseldi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı ise 83,58 dolardan işlem görmekte.

Teknik analizler, Brent petrolün varil fiyatı için 87,37 ile 88,14 dolar aralığını direnç bölgesi, 85,34 ile 84,08 dolar aralığını ise destek bölgesi olarak işaret ediyor.

TATİL DÖNEMİNDEKİ SEYAHAT ARTIŞI PİYASALARI ETKİLİYOR

Amerikan Otomobil Birliği, bu tatil döneminde seyahatlerin geçen yıla kıyasla %5,2 oranında artmasını ve tek başına yapılan yolculukların da %4,8 oranında artacağını öngörüyor. Bu öngörüler, yaz aylarında artan yolculukların petrol talebini artıracağı beklentisiyle fiyatların yukarı yönlü hareketini destekliyor.

Ayrıca, Fed'in bu yıl faiz indirimine gitme ihtimalinin güçlenmesi, ABD'de ekonomik büyümeyi teşvik edeceği öngörüsüyle petrol talebini artırma potansiyeline sahip. Düşük faiz oranları, ABD dolarının diğer para birimlerine karşı değerini düşürerek petrolü diğer para birimlerini kullananlar için daha ucuz hale getiriyor.

ORTA DOĞU VE KIZIL DENİZ

Orta Doğu'da süren çatışmalar ve Kızıl Deniz'deki gelişmeler de petrol fiyatlarının artışını destekliyor. Orta Doğu, küresel petrol rezervlerinin büyük bir kısmını barındırırken, Kızıl Deniz’deki çatışmaların petrol tedarikini olumsuz etkileme ihtimali, petrol fiyatlarını yukarı yönlü etkiliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.