Brezilya efsanesi Carlos Alberto hayatını kaybetti

Brezilya futbolu yasta...Ülke tarihindeki en iyi kadrolardan biri olarak gösterilen ve 1970 Dünya Kupası'nın kazanan takımın kaptanı olan Carlos Alberto, Rio de Janeiro'da geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetti.Meksika'dan...

Brezilya futbolu yasta...

Ülke tarihindeki en iyi kadrolardan biri olarak gösterilen ve 1970 Dünya Kupası'nın kazanan takımın kaptanı olan Carlos Alberto, Rio de Janeiro'da geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetti.

Meksika'dan düzenlenen 1970 Dünya Kupası finalinde Brezilya'nın İtalya'yı 4-1 yendiği maçta attığı unutulmaz golle turnuva tarihinin en güzel gollerinden birini kaydeden Carlos Alberto, milli takım formasını 53 kez giydi. Ülke futbolunun önde gelen kulüplerinden Fluminense ve Santos ile 400'den fazla maça çıkan ve sayısız kupa kazanan Carlos Alberto, 2004 yılında FIFA'nın açıkladığı ''Yaşayan 100 Efsane'' listesinde yer aldı.

Mario Zagallo yönetiminde 1970 Dünya Kupası'nda zafere ulaşan takımın sağ bekinde oynayan Carlos Alberto; Pele, Gerson, Jairzinho ve Rivelino gibi isimlerin kaptanlığını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

İsmail Kartal Fenerbahçe Tarihinde Unutulmaz Bir İlke İmza Attı!
Türk sporunda dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris 2024'te Türkiye'yi temsil edecek
Fenerbahçe, derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!