Brezilya'da 3 günlük yas ilan edildi!

Brezilya'nın Cascavel kentinden Guarulhos'a uçan Voepass Havayolları'na ait ATR-72 tipi uçak, Sao Paulo'da düştü. 57 yolcu ve 4 mürettebatın bulunduğu uçakta kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 61 olarak açıklandı. Brezilya Devlet Başkanı, kazada yaşamını yitirenler için üç gün yas ilan etti.

Brezilya'nın Cascavel kentinden Guarulhos'a hareket eden Voepass Havayolları'na ait ATR-72 tipi uçak, Sao Paulo'da düşerek büyük bir trajediye yol açtı. Uçakta bulunan 57 yolcu ve 4 mürettebatın tamamı hayatını kaybetti. Olay, Brezilya Devlet Başkanı tarafından üç gün yas ilan edilmesiyle yankı buldu.

Brezilya'nın Cascavel kentinden Guarulhos'a doğru yola çıkan Voepass Havayolları'na ait ATR-72 tipi uçak, Sao Paulo'da düştü. Uçakta 57 yolcu ve 4 mürettebat bulunuyordu. Voepass Havayolları, 9 Ağustos Cuma günü Vinhedo/SP bölgesinde 2283 sefer numaralı PS - VPB uçağının karıştığı kazayı duyurdu. Uçak, saat 11.46'da Cascavel/PR'den havalandı ve Guarulhos Havalimanı’na gitmekteydi. Şirket, 2283 sefer sayılı uçuşta bulunan 61 kişinin tamamının olay yerinde hayatını kaybettiğini üzülerek bildirdi. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, kazada yaşamını yitirenler için ülkede üç gün yas ilan edildiğini açıkladı. ATR şirketi de olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, São Paulo Eyaleti'ndeki uçak kazasını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, hayatını kaybedenler için en derin taziyelerini ve ailelerine içten dayanışma duygularını iletti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.