Brezilya'daki Don Olayları Kahve Fiyatlarını Yükseltiyor

Kahve fiyatları, Brezilya'daki don olayları ve soğuk hava dalgası beklentileri nedeniyle yükselişe geçti. ICE'de Arabica kontratları %6 artışla 249,45 dolara ulaştı. Bu durum, Türkiye gibi yüksek ithalat bağımlılığı olan ülkelerde tüketici fiyatlarına yansıyor, maliyetler artıyor.

Kahve piyasasında son günlerde dikkat çekici bir artış yaşanıyor. Brezilya'nın güneyindeki don olayları ve yaklaşan soğuk hava dalgaları, Arabica kahve fiyatlarını yükselterek ICE'de %6 oranında bir artışla 249,45 dolara çıkardı. Bu durum, Türkiye gibi ithalat bağımlı ülkelerde tüketici fiyatlarını etkiliyor.

Kahve piyasasında son günlerde dikkate değer bir artış gözlemleniyor. Arabica kahve fiyatları, Brezilya'nın bazı bölgelerinde meydana gelen hafif don olayları ve yeni bir soğuk hava dalgası beklentileri nedeniyle son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

ICE'de işlem gören en aktif kontrat, %6'dan fazla artışla 249,45 dolara yükseldi ve şu anda 244,85 dolardan işlem görmekte.

Ekonomim'de yer alan habere göre, Brezilya'nın güneyinde, özellikle Rio Grande do Sul, Santa Catarina ve Paraná eyaletlerinde etkili olan don olayları, kahve üreticileri arasında kaygılara yol açtı.

Paragon Global Markets Genel Müdürü Michael McDougall, hafta sonu yaşanan donların şeker kamışı, kahve ve küçük tahıl ürünlerine zarar verecek kadar şiddetli olmadığını belirtti. Ancak, soğuk hava dalgasının bölgedeki tarım ürünlerine verebileceği potansiyel zarar, piyasalarda dalgalanmalara yol açtı.

Kahve fiyatlarındaki bu ani artış, global ticaretin yanı sıra Türkiye'nin ekonomik durumunu da etkiliyor. Türkiye, yüksek ithalat bağımlılığı nedeniyle küresel kahve fiyatlarındaki artışlardan doğrudan etkileniyor. Özellikle kahve tüketiminde önemli bir pazar olan Türkiye'de artan maliyetler, tüketicilere zam olarak yansıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.