Brezilya’dan Tekirdağ’a gidecek gemide kokain

Brezilya polisi, Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Martaş Limanı’na gitmek için bekleyen selüloz yüklü bir gemide 290 kg kokain ele geçirildiğini açıkladı.

Varış noktası Türkiye olan ve Santos Limanı’nda demirlemiş gemiye çıkan narkotik ekipleri, gemi gövdesinde ancak su seviyesinin altında bulunan ve gemiye su toplamak amacıyla kullanılan bir bölmede uyuşturucu taşındığı şüphesi üzerine dalgıçları çağırdı.

VOA'dan Mustafa Özdemir'in haberine göre yetkililerin erişimin oldukça zor olduğunu kaydettiği kesimlerde, dalgıçların yaptığı arama sonucu çıkarılan kokaine, incelemelerde bulunmak üzere Brezilya Federal Polisi el koydu.

Federal Polis, Brezilya Deniz Kuvvetleri ve Federal Gelir Servisi’nin uluslararası uyuşturucu kaçakçılığını önlemeye yönelik birlikte yürüttüğü operasyon sonucu ele geçirilen kokainin, balyalar içinde muhafaza edildiği belirtildi. Olayı bu yılın ilk büyük uyuşturucu operasyonu olarak duyuran Brezilya basınına göre şimdilik olayla ilişkili herhangi bir kişi tutuklanmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var