Brezilya'dan X'e erişim yasağı hazırlığı mı yapılıyor?

Brezilya Yüksek Mahkemesi, darbe girişimi soruşturmasında bilgi isteyip alamadığı sosyal medya platformu X'e ülkede yasal temsilci atamaması halinde erişim yasağı getirileceğini bildirdi.

Brezilya Yüksek Mahkemesi, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile ilgili "darbe girişimi" soruşturmasında sosyal medya platformu X'e (eski adıyla Twitter) ülkede yasal temsilci ataması için 24 saat süre verdi. Mahkeme, bu talebe uyulmaması halinde platforma erişim yasağı getirileceğini açıkladı.

Yüksek Mahkeme, darbe girişimi soruşturması kapsamında X'ten bazı kullanıcıların verilerini talep etmiş ve belirli hesapların engellenmesini istemişti. Ancak X'in sahibi Elon Musk, bu talepleri reddederek platformun Brezilya'daki ofisini kapatmıştı. Bu durum üzerine mahkeme, platforma karşı daha sert bir tutum alarak yasal temsilci atanmaması halinde erişim yasağı tehdidinde bulundu.

Bu gelişme, Brezilya'daki dijital özgürlükler ve hükümetle sosyal medya platformları arasındaki gerilimi artırabilecek bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.