Britanya hükümeti sağlık ve komplo teorilerinin arkasında "düşman devletlerin" olduğunu düşünüyor

Britanya'da hükümet, Çin, Rusya ve İran'ın Galler Prensesi Kate Middleton'a yönelik dezenformasyonla ülkeyi istikrarsızlaştırmaya çalıştığına inanıyor. Yetkililer, sağlık ve komplo teorileri konusundaki söylentilerin "düşman devletlerin" etkisiyle arttığından endişe ediyor.

Britanya'da hükümet, Çin, Rusya ve İran'ın Galler Prensesi Kate Middleton hakkında dezenformasyon yayarak ülkeyi istikrarsızlaştırmaya çalıştığına inanıyor. Üst düzey yetkililer, Prenses'in sağlığıyla ilgili komplo teorilerinin ve internet üzerinde dolaşan söylentilerin "düşman devletlerin" etkisiyle ortaya çıktığından endişe ediyor.

Bir hükümet kaynağı The Telegraph'a "Düşman devletlerin çalışma yöntemlerinin bir parçası da istikrarı bozmaktır. Bu ister seçimlerimizin ister diğer kurumlarımızın meşruiyetinin altını oymak olsun," sözlerini söyledi. 

Bugün Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden, Çin'in "İngiliz demokrasisine müdahale tehdidi"ni Parlamento'da gündeme getirecek. Dowden'ın geçen yıl Seçim Komisyonu'na yapılan ve 40 milyon seçmenin kişisel bilgilerine erişilen saldırının Çin tarafından gerçekleştirildiğini belirtmesi bekleniyor.

Geçen yıl Hükümet tarafından oluşturulan bir görev gücü, "Britanya'nın demokratik bütünlüğünü dış müdahale tehditlerine karşı korumak amacıyla" şu anda dezenformasyon ve komplo teorilerinin internet üzerinde yayılmasıyla mücadele etme yollarını araştırıyor.

Dijital Nefretle Mücadele Merkezi İcra Kurulu Başkanı Imran Ahmed, sosyal medyadaki çılgınca saldırıların Kraliyet ailesine "zarar verdiğini" ifade etti.

BBC'nin Sunday With Laura Kuenssberg programına konuşan Ahmed, "Galler Prensesi gibi genç bir hanımefendi tıbbi bir acil durum yaşadığında, insanların komplo teorileriyle dolup taştığını, bu teorilerin sosyal medya platformlarında yayıldığını ve milyonlarca insana ulaştığını görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU? 

Son zamanlarda sosyal medya tarafından yayılan bazı dedikodular, Kate'in ortaya çıkmamasıyla ilgili çeşitli spekülasyonlara neden olmuştu.

Anneler Günü'nde Kensington Sarayı tarafından paylaşılan ve dünyanın önde gelen altı haber ajansı tarafından "manipüle edildiği" endişesiyle basından çekilen aile fotoğrafı iddiaları, Kate'in görünmezliği konusundaki spekülasyonları daha da artırmıştı. Fotoğraftaki bazı kusurların yanı sıra, sosyal medya kullanıcıları Kate'in evlilik yüzüğünü takmadığını da fark etmiş ve bu da çeşitli evlilikle ilgili teorilere yol açmıştı.

Galler Prensesi Kate Middleton, uzun süredir devam eden spekülasyonlara bir video mesajla son verdi ve 22 Mart'ta kanser tedavisi gördüğünü açıkladı.

Middleton, video mesajında, haberleri aldıktan sonra "son derece zorlu birkaç ay" geçirdiğini söyledi. 42 yaşındaki Middleton, Ocak ayında karın ameliyatı geçirdiğinde kanser olduğunun bilinmediğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'deki İsrail Saldırıları Sonucu 360 Bin Filistinli Evlerini Terk Etti
Gerginlik Tırmanıyor: Rusya'dan Batı'ya Savaş Mesajı
Microsoft, Fransa'ya Yapay Zeka ve Bulut Bilişimde Dev Yatırım Yapacak
Ermenistan'da Paşinyan Protestoları: 88 Gözaltı, Sınır Kararı Tartışması Sürüyor
Duke Üniversitesi'nde Jerry Seinfeld Protestosu: Filistin'e Destek Tepkisi