Brookings Erdoğan’ı iptalle tehdit etmiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma gerçekleştirdiği Brookings Enstitüsü’nün, Cumhurbaşkanlığı korumalarının protestocuları ve gazetecileri darp etmesi sonucunda, etkinliği iptal etmek istediği iddia edildi.Foreign...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma gerçekleştirdiği Brookings Enstitüsü’nün, Cumhurbaşkanlığı korumalarının protestocuları ve gazetecileri darp etmesi sonucunda, etkinliği iptal etmek istediği iddia edildi.

Foreign Policy, Brookings Enstitüsü Başkanı Strobe Talbott’un yaşananlar sonrasında, Türk yetkilileri ''etkinliği iptal etmekle’ tehdit ettiğini ancak bu olayın kayıtlarda yer almadığını aktardı.

Durumla ilgili bilgilendirilen yetkilinin Erdoğan’ın korumalarına müdahale ettiğini belirten Foreign Policy, ortamın bu sayede sakinleştiğini ve konuşmanın gerçekleştirildiğini ifade etti.

Foreign Policy’ye konuşan Brookings sözcüsü Gail Chalef, Talbott’un, Türk güvenlik görevlilerinin misafirlere yönelik davranışlarıyla ''ilgilendiğini’ söyledi. Chalef, “Başkan ve görevliler arasındaki sert görüşmeden sonra güvenlik görevlileri taleplerimizi kabul etti ve davranışlarına son verdi'' dedi.

Gazetecilerin korumalar tarafından dışarı çıkarılmasıyla ilgili konuşan Brooking yetkilisi Joe Clapper da dün yaptığı açıklamada, korumaların davranışlarının kurum politikalarına uygun olmadığını söylemişti. Clapper, “Türk güvenliği birini salondan çıkarmaya çalıştı ve biz bu kararı aşarak o gazeteciyi geri aldık'' demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guangdong'da Otoyol Çökmesi: En Az 19 Kişi Hayatını Kaybetti
Moda Dünyasının Değerli İsmi Katsura'nın Vefatı Büyük Üzüntü Yarattı
Gürcistan'da Medya Özgürlüğüne Karşı Çıkanlarla Polis Arasında Çatışma Çıktı
Tampa'da Çöp Kutusunda Bulunan Yenidoğan Bebek: Toplumda Derin Endişe Yarattı!
Kolombiya Ordusundan Şok Haber: Milyonlarca Mermi ve Binlerce Füze Kayıp!