Brüksel'de şaka olarak düzenlenen festival gerçeğe dönüştü

Belçika'nın başkenti Brüksel'de "1 Nisan şakası" olarak duyurulan müzik festivali için binlerce genç parkta toplanınca polis müdahale etti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de "1 Nisan şakası" olarak duyurulan müzik festivali için binlerce genç parkta toplanınca polis müdahale ederek gençleri tazyikli su ve gaz kullanarak dağıttı.

Sosyal medya üzerinden birkaç gündür yapılan paylaşımlarda Brüksel'in merkezindeki bir parkta "La Boum" adında bir müzik festivali düzenleneceği duyuruldu. Duyurularda festivalde 8 sahne kurulacağı, onlarca ünlü müzisyen ve DJ'in etkinliğe katılacağı, "sıfır koronavirüs tedbiri" olacağı belirtildi.

Ancak daha sonra bunun 1 Nisan şakası olduğu ortaya çıktı. Sözde organizatörler de festivalin düzenlenmeyeceğini, bunun 1 Nisan şakası olduğunu sosyal medyada paylaştı. Buna karşın parka binlerce genç akın etti.

Brüksel polisi, Kovid-19 salgını tedbirleri nedeniyle açık havada da olsa toplu halde bir arada bulunmanın yasak olduğu gerekçesiyle gençleri uyardı.

Gençlerin dağılmaması üzerine polis tazyikli su ve gaz kullanarak müdahale etti. Atlı polislerin de katıldığı müdahaleye tepki gösteren gençler ise polise şişe ve taş atarak karşılık verdi. Polisle gençler arasında çıkan çatışmada çok sayıda kişi yaralandı. Çevredeki  birçok polis arabasının camları kırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'li Yetkili: Rusya'nın Kuzey Kore'ye Yaptığı Petrol Sevkiyatı BM Yaptırımlarını İhlal Ediyor
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar ve Seller: Can Kaybı 13'e Yükseldi
ABD: İsrail'in Refah'taki Saldırısına Toplantı Planı Yok, İnsani Yardımlar Hızlanacak
UCLA'da Filistin'e Destek Eylemi: Polis Baskınıyla 132 Öğrenci Gözaltında
ABD'nin Mart Dış Ticaret Verileri: Dış Açık %0,1 Azaldı, İhracat %2 Düştü