Bu 4 şey hayatınızın ne kadar uzun olacağını belirliyor

40 yaşından sonra, genç yaşlarda aldığımız travmalar, kırıklar ve morluklar gibi etkenler sağlığımızı daha da çok etkilemeye başlar. Bu durum, eklem ve sırt ağrıları gibi problemlere yol açabilir.

KOKU ALMA DUYUSU VE YAŞLANMA:

Koku alma duyusu yaşla birlikte kötüleşebilir. Burnumuzdaki hücrelerin yenilenme yeteneği azaldıkça, koku alma kabiliyeti de etkilenebilir. Kötüleşen koku alma duyusu, yaşlanma sürecinin bir işareti olabilir. Bilim insanları bu durumu, dişlerin sağlığına bakarak yaşam beklentisini tahmin etmek gibi bir benzetme yapıyor.

FİZİKSEL DAYANIKLILIK VE YAŞLANMA:

Yaşam beklentisini tahmin etmek için fiziksel dayanıklılığın önemi büyük. Sıkı antrenman yapma gücü, yaşlanma sürecinde uzun bir yaşamı işaret edebilir. Egzersiz yapmak, yaşlanma oranını belirlemede önemli bir faktördür.

KAN ANALİZİ VE YAŞLANMA:

Kan analizi, sağlık durumunu ve yaşlanma oranını değerlendirmede en etkili yöntemlerden biridir. Belirli biyobelirteçlerin (örneğin, plazma albümini, alfa-1 asit glikoprotein) içeriği, vücudun genel sağlığını ve yaşam süresini etkileyebilir. Bu biyobelirteçlerin seviyeleri, yaşlanma sürecini ve belirli hastalıkları belirlemede önemli bir role sahiptir.

DÜŞÜNME HIZI VE BİLİŞSEL KABİLİYETLER:

Bir kişinin düşünme hızı ve tepki verme yeteneği, bilişsel kabiliyetlerini gösterebilir. Beyin ne kadar iyi çalışırsa, yaşam beklentisi de o kadar artabilir. University College London'dan bilim adamları, beyin tepki hızına dayalı olarak erken ölüm riskini belirleyebilecekleri bir test geliştirmişlerdir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.