Bu belirtiler karaciğer yağlanmasına işaret ediyor olabilir

Yorgunluk, mide bulantısı, iştahsızlık, kilo kaybı, karın ağrısı, zihin karışıklığı ve dalgınlık gibi belirtiler, karaciğer yağlanmasıyla ilişkilendirilebilen sağlık sorunlarıdır. İşte detaylar!

Karaciğer yağlanmasıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yeniboğaziçi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı Dr. İlksoy İkibiroğlu, hastalığın önemli sağlık sorunlarına neden olabilen bir durum olduğunu vurguladı. Karaciğerin genel sağlığı koruyarak yaşam kalitesini artırdığını belirten uzman, karaciğer yağlanması riski taşıyan faktörleri obezite, insülin direnci, hareketsizlik ve beslenme bozukluğu olarak sıraladı. Bu belirtilere dikkat çeken Dr. İkibiroğlu, sürekli yorgunluk, mide bulantısı, iştahsızlık, kilo kaybı, karın ağrısı, zihin karışıklığı ve dalgınlığın, karaciğer yağlanmasına işaret edebilecek semptomlar olduğunu belirtti.

Karaciğer yağlanmasının tedavi sürecinin, yağlanmanın nedenlerine bağlı olarak kişiden kişiye değişebileceğini ve uzman bir doktor tarafından planlanması gerektiğini vurgulayan Dr. İkibiroğlu, tedavi sürecinin erken dönemde başlamasının iyileşme süreci için oldukça önemli olduğunu ifade etti. Karaciğerin kendini yenileyebilen bir organ olduğunu belirten uzman, erken teşhisle birlikte tedavi sürecinin başarılı ve kısa olabileceğini dile getirdi.

Karaciğer yağlanmasını önlemek için alınabilecek tedbirleri de sıralayan Dr. İkibiroğlu, alkol kullanımını sınırlamanın ve kilo kontrolünün önemine vurgu yaptı. Gerektiğinde beslenme tarzında değişiklik yapılması gerektiğini belirten uzman, düşük kalorili, doymuş ve trans yağlardan uzak, besin açısından zengin bir diyetin benimsenmesinin önerildiğini söyledi. Bu önlemlerin karaciğer sağlığını korumak adına önemli olduğunu belirten Dr. İkibiroğlu, bu konuda uzman bir iç hastalıkları doktoruna başvurmanın da büyük önem taşıdığını dile getirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Akdeniz Diyeti Nedir? Sağlıklı ve Lezzetli Bir Yaşam Rehberi
Kalp böbrek ve gut hastalarına uzmanlardan beslenme tavsiyeleri
Hayalet hastalık ‘lyme’ın 300 hastalığa benzer belirtileri var!
Uzmanlar uyarıyor: Masa başında çalışanlar dikkat!
Gebeliği önlemede çok etkili o yöntem: Deri altı implantı!