Bu besinler depresyona savaş açıyor! İşte depresyona iyi gelen o besinler

Günümüzde depresyon ve stres, pek çok insanın mücadele ettiği yaygın sorunlardan biridir. Ancak, doğru besinleri tüketerek ruh halinizi iyileştirebilir ve zihinsel sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

Depresyonla mücadele edenler için sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. İşte depresyona iyi gelen mucizevi besinler...

DEPRESYONA İYİ GELEN BESİNLER

Kuruyemişlerin temelinde ceviz bulunur. Ceviz, yüksek antioksidan içeriğiyle beyin sağlığını destekler ve içerdiği triptofan sayesinde depresyonla mücadeleye yardımcı olabilir. Aynı etkiyi badem, kaju fıstığı ve yer fıstığı gibi diğer kuruyemiş türlerinde de bulabilirsiniz.

Avokado, tekli doymamış yağlar açısından zengin olup, serotonin seviyelerini artırarak depresyonla savaşmaya katkıda bulunabilir.

Yaban mersini, beyin sağlığını koruyan antioksidanlar bakımından zengin bir meyvedir ve stres ile kaygıyı azaltırken ruh halini ve bilişi geliştirici etkiler sunabilir.

Muz da serotonin ve dopamin içeriğiyle iyi hissettiren bir meyve olarak bilinir ve aynı zamanda B6 vitamini içerdiği için depresyonla mücadelede etkilidir.

Yumurta, kolin açısından oldukça zengindir ve bu nedenle stresle başa çıkmak ve depresyonu yönetmek için önemli bir besindir.

Brokoli, içerdiği kolin ile hafıza fonksiyonlarını destekler ve depresyonla mücadelede yardımcı olabilir. Ayrıca, brokoli aynı zamanda antioksidanlar bakımından da zengindir, bu da genel beyin sağlığını korumaya yardımcı olabilir.

Zerdeçalın etken maddesi olan kurkumin, beyin kimyasını düzenleyerek depresyona karşı koruma sağlar. Zerdeçal, anti-enflamatuar özellikleriyle de bilinir ve beyin fonksiyonlarını iyileştirebilir.

Bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesi, ruh halini iyileştirebilir, stresi azaltabilir ve genel beyin sağlığını destekleyebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Araştırma: Türkiye'de kadınların yüzde 60'ı düzenli sağlık kontrolüne gitmiyor!
Beyin sisi yaşamı nasıl etkiliyor? Beyin Sisi deyip geçmeyin!
İlk Kez Uygulanan Gen Tedavisiyle Opal Sandy İşitme Duyusunu Kazandı
Uzmanlar uyardı: Aşırı el terlemesi neyin habercisi?
BB Uzmanından Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarıyla İlgili Bilgilendirme ve Önlemler