Bu bitkiyi üreten çiftçi yaşadı! Üreticiye 100 litre mazot hediye edildi!

Kanola bitkisinde, normalde kış aylarının ılık ve ilkbaharın yağışlı geçmesi beklenirken, bu yıl ilk hasat dönemi başladı. Trakya'nın "sarı gelini" olarak bilinen kanola, üreticilere bu yıl da umut oldu.

Kanola bitkisinde, normalde kış aylarının ılık ve ilkbaharın yağışlı geçmesi beklenirken, bu yıl ilk hasat dönemi başladı. Trakya'nın "sarı gelini" olarak bilinen kanola, üreticilere bu yıl da umut oldu. Edirne Ticaret Borsası (ETB) tarafından yapılan açıklamada, yeni hasat edilen kanolanın tonu 19 bin 230 liraya satıldı.

İLK HASAT HANLIYENİCE KÖYÜNDEN

Hasat sezonunun ilk kanola ürünü, Hanlıyenice köyü çiftçisi Serkan Süer tarafından Edirne Ticaret Borsası’na getirildi. Süer'e ait 13 tonluk kanola, kilogram başına 19 lira 230 kuruştan satıldı. Edirne Ticaret Borsası, yılın ilk hasadı olması dolayısıyla Süer’e 100 litre mazot hediye etti.

ETB YÖNETİMİNDEN ÜRETİCİLERE DESTEK

ETB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Kurban, ilk mahsulü getiren Serkan Süer'e teşekkür ederek, kanola hasat sezonunun tüm borsa üyeleri ve üreticiler için başarılı geçmesini temenni etti.

Trakya'da kanola üretimi, küresel iklim değişikliğinin etkilerinden önemli ölçüde etkileniyor. Prof. Dr. Kaya, "Kış mevsimi kısalıyor ve küresel ısınma nedeniyle mevsimlerin zamanlaması değişiyor. Kışlık ekimler geç başlıyor, yazlık ekimler ise erken başlıyor. Bu yıl, son 60-70 yılın en sıcak kışını yaşadık. Normalde nisan sonunda açılması beklenen kanola tarlaları, bu yıl nisanın başında ve ortasında açılmaya başladı ve tarlalar sarıya boyandı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.