Bu da oldu! Ordu'da hayvanları koruma derneğinde horoz dövüştürdüler

Ordu'nun Perşembe ilçesindeki bir hayvanları koruma derneği lokalinde düzenlenen horoz dövüşleri, bölgede infiale neden oldu. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, dernek lokalinde bulunan 36 kişiye toplamda 145 bin 980 lira para cezası kesildi.

Ordu'nun Perşembe ilçesinde faaliyet gösteren bir hayvanları koruma derneğinde, skandal bir durum ortaya çıktı. Dernek lokalinde düzenlenen horoz dövüşleri, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı operasyonla son buldu.

İHBAR ÜZERİNE OPERASYON: 36 KİŞİYE CEZAİ İŞLEM

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Perşembe Çaka Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Doğan Mahallesi'nde faaliyet gösteren ve tüzel kişilik kaydı bulunmayan Ordu Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği'nde horoz dövüşü yapıldığı ihbarını aldı. Yapılan operasyonla dernek lokalinde yakalanan 36 kişiye toplamda 145 bin 980 lira para cezası uygulandı.

ADLİ İŞLEMLER VE SUÇLAMALAR

Dernek başkanı G.K, organizasyonu düzenleyen M.D. ve Ü.G. hakkında "kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak" suçlamasıyla adli işlem başlatılırken, hayvan sahipleri R.Y, G.Ş, C.K, O.K, K.K. ile M.K. ise "hayvanları koruma kanununa muhalefet, hayvanları dövüştürme" suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

EL KONULAN HOROZLAR YETKİLİLERE TESLİM EDİLDİ

Operasyon sırasında el konulan 13 horoz ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim edildi. Skandal olay, hayvan haklarına duyarlılık taşıyan kesimlerden büyük tepki çekerken, derneğin itibarı büyük bir darbe aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Edirne'de 112'ye Gelen Çağrıların %58'i Gereksiz: Asılsız İhbarlar Acil Durumları Tehlikeye Atıyor
Türkiye, Gazze'ye 52 bin ton yardım gönderdi: Yardım listesinde birinci sırada
TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, Kaza Yerinde İncelemelerde Bulundu
İçişleri Bakanlığı Operasyonuyla: Suç Örgütü Üyeleri Sur'da Yakalandı
İzmir Sularında 47 Göçmen Kurtarıldı!