Bu dört gıda buzdolabında muhafaza edildiğinde toksik hale gelebilir

Her evin vazgeçilmez bir parçası olan buzdolabı, yiyecekleri uzun süre taze tutma konusunda önemli bir rol oynar. Ancak, bazı yiyeceklerin buzdolabında saklanması, zararlı bakterilerin çoğalma riskini artırabilir, bu da toksik etkilerle sonuçlanabilir.

Sağlık ve beslenme uzmanları , bu yiyeceklerin sarımsak, soğan, zencefil ve pirinç olduğunu açıkladı.

SARIMSAK

Bir uzman, sarımsakların buzdolabında saklanmaması gerektiğini belirtiyor ve bunun sebebinin sarımsağın hızla küflenmesine ve içerdiği küfün kanserle ilişkilendirilmesine yol açabileceğini söylüyor. Ayrıca, sarımsağın düşük asitliği nedeniyle Clostridium botulinum bakterisinin birikme riski taşıdığına dikkat çekiyor.

SOĞAN

Uzmanlar, soğanın düşük sıcaklıklara dayanıklı olduğunu belirtiyorlar. Ancak, soğanı buzdolabına koymak nişastasının şeker haline gelmesine ve küflenmeye başlamasına neden olabilir. Bu nedenle, birçok insanın yaptığı gibi soğanın yarısını kesip bir kısmını kullanırken diğer yarısını buzdolabında saklamak önerilmiyor.

ZENCEFİL

Zencefil, sarımsak ve soğan gibi diğer bazı bitkiler gibi küflenmeye karşı hassas bir yapıya sahiptir.

Uzmanlar, zencefili buzdolabında saklamanın hızla küflenmesine ve böbrek ile karaciğer yetmezliği riskiyle ilişkilendirilmesine yol açabileceğini belirtiyorlar. Bu nedenle, zencefili serin ve kuru bir yerde muhafaza etmek daha uygundur.

PİRİNÇ

Pirinç, buzdolabında saklanabilir, ancak 24 saatten fazla saklanmamalıdır. Çiğ pirinç, Bacillus cereus adlı bir bakteri türü olan sporları içerebilir, bu da gıda zehirlenmesine neden olabilir. Bu sporlar pişirme sırasında hayatta kalabilir.

Bacillus cereus bakterisi, en iyi 4 ila 48 santigrat derece sıcaklık aralığında çoğalır. Bu bakteriler pirinç gibi yiyeceklerde toksin üretebilir. Bu nedenle, bozuk pirinç yedikten birkaç saat sonra ortaya çıkabilecek belirtiler için derhal tıbbi yardım almak önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente sarı kodlu uyarı
Bu tatlı hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı!
Yaşlanınca insanların pişmanlık duydukları “keşkeler”
Yumuşacık havluların sırrı tenis topundan geçiyor!
10 Mayıs: Tarihte bugün ne oldu?